Gedrag

Home/Katten/Gedrag

Kattengedrag leren kennen

Kattengedrag is een onderwerp waar we nog veel over kunnen leren.

Veel katteneigenaren zijn niet of nauwelijks op de hoogte van normaal kattengedrag. Het zou echter goed zijn als (toekomstige) katteneigenaren meer weten over het (natuurlijke) gedrag van hun kat. Het zou namelijk heel veel gedragsproblemen kunnen voorkomen.
Als u heeft besloten om een kat aan te schaffen is het verstandig om u te laten informeren welke kat bij u (en uw gezin) past.
Bengaal in kattendorpVeel mensen kiezen een kat uit op zijn uiterlijk, maar wat eigenlijk nog veel belangrijker is, is het karakter. Kattenrassen verschillen onderling in karaktereigenschappen en dat wordt soms vergeten. Een kat is immers een kat! Daardoor kan het achteraf tegenvallen als de kat in huis is.

vrijdag 22 mei 2015|Gedrag, Katten|

Vuurwerkangst bij katten

Vuurwerkangst bij katten, wie kent het niet? U heeft een leuke avond gepland om het jaar knallend af te sluiten, maar wilt uw kat(ten) niet alleen thuis laten. Een hele herkenbare situatie bij veel katteneigenaren.

De angst voor harde geluiden is een natuurlijke angst bij katten die te maken heeft met overlevingsdrang. De meeste katten proberen weg te vluchten onder het bed of de bank. Vuurwerkangst bij katten op de avond zelf is erg vervelend, maar daarbij komt dat het probleem zich kan generaliseren. Dit wil zeggen dat uw kat naast de vuurwerkangst ook in het dagelijks leven schrik kan krijgen voor andere geluiden waar deze voorheen niet bang voor was.

donderdag 11 december 2014|Gedrag, Katten|